maanantai 20. elokuuta 2012

Lahjattomat treenaa osa 4.

Hevonen ei halua asettua oikealle, se on siis vino, mutta kumpaan suuntaan? Onko ratsastaja sitten suora? Jos ratsastajalla on jumissa vasen lapa tai lonkka tai ristiselkää juilii eilisen tarhansiivouksen tiimoilta, onko reilua olettaa, että hevonen olisi suora?

Kaikki hevoset ovat vinoja, sanotaan. Olen tästä eri mieltä, koska syntyessään hevonen on juuri niin täydellinen kuin hevonen vain voi olla. Kun puhumme hevosen suoristamisesta tai vinoudesta, kyseessä on hevosen keho versus ihmisen keho. Määrittääksemme suoruutta, meidän tulee voida verrata sitä johonkin - esim. ratsastajaan. Käsi ylös jokainen, joka tietää olevansa symmetrinen ja liikkuva kehostaan ja lisäksi vielä istuvansa suorassa maan vetovoimaan nähden?

Sen sijaan, että hevosta kouluttamalla ja läpiratsastamalla koitetaan suoristaa ratsastajaan nähden voisi olla varsin antoisaa antaa hevosen kertoa miltä siitä tuntuu ja tavoitella tilaa, jossa ratsastaja onkin se, jonka kehoa muokataan suhteessa hevoseen. Hevonen kyllä kertoo, milloin ratsastajan keho on symmetrinen.

Apuna tähän voidaan käyttää erilaisia istuntavalmennuksia, ratsastuspilatesta, joogaa ym.  joskus myös fysioterapeutilla tai miksei hierojallakin käynnistä voi olla apua. Vaikka et tuntisikaan itseäsi vinoksi, kuuntele hevostasi, se kyllä kertoo kaiken tarpeellisen kunhan et hiljennä sen suuta.

Halatkaa hevosianne!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti