torstai 7. toukokuuta 2015

Tule tuntumalle ja tasapainoon osa 1.

Tuntuma vai tuki. Tuelle vaiko tuntumalle. Tasapainossa vaiko tasan painossa. Kumpi tukee kumpaa, hevonen ratsastajaa, vaiko ratsastaja hevosta?

Suuri osa ratsastuksen opetuksesta ja valmentamisesta perustuu erilaisiin mielikuviin. Löytyy pitkiä jalkoja kohtii maata, keskustaa joka ylläpitää asentoa ja tukee rankaa, on myös olemassa mielen ja tunteen tilaa, jotka nekin vaikuttavat merkittävästi kaikkeen. Sekä ratsastajassa, että hevosessa.

Tarjolla on myös erilaisia keinoja hahmottaa hevosen lihaksiston venyvyyttä, joustavuutta, taipuisuutta jne. mutta suurin osa näistä tarjoaa mutuperäistä lähestymistapaa hahmottaa hevosen liikkumista suhteessa ihmiseen.

Yhtälailla ratsastajan vinouksia pyritään korjamaan, oikomaan, rentouttamaan jne, riippumatta siitä, ovatko hevonen ja ratsastaja sopusuhtaisia toisiinsa nähden, jos ovat eivät ole, niin kuka tai mikä sen määrittelee? Onko satula, sen istuin tai vaikkapa hevosen tapa liikkua optimaalinen suhteessa ratsastajaan. Kuka tämän voi määritellä?
Milloin viimeksi sinä olet määritellyt istuntaasi tai apujen käyttöäsi suhteessa hevoseen? ja miten?
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti