perjantai 26. heinäkuuta 2013

Miksei se halua?Milloin hevonen kieltäytyy menemästä traileriin tai hyppäämästä estettä. Toisinaan se ei aina laittaa hyönteiskarkotetta tai sitten se itsepintaisesti ei suostu antamaan takastaan kengittäjälle.

Sen sijaan, että yritämme keksiä erilaisia kikkakolmosia ja –vitosia huijataksemme hevosta saadaksemme asiat tapahtumaan edes vaikka kerran, olisi hedelmällisempää pohtia, mitä se hevonen sitten oikein haluaa.

Kun hevonen ei halua mennä traileriin, se luultavasti haluaa mennä kauaksi siitä, tai kun se ei halua hyönteiskarkotetta sumutettavan sen hipiälle, se haluaa sumutepullon kauaksi itsestään. Tästä voi vähemmänkin nokkela ihminen kehittää syteemin, jolla hän saa hevosen siedätettyä vähän kerrassaan SIETÄMÄÄN ihmisen toivomaa asiaa. Sitten kun halutaan vielä vahvistaa hevosen asennetta ja lisätä sen motivaatiota, voidaan siedettävästä asiasta tehdä haluttava. Miten? No antamalla sille vaikkapa porkkana joka kerta kun se kävelee traileriin, tai tarjoamalla kauhasta kauraa joka esteen jälkeen, jonka se ylittää pudottamatta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti