sunnuntai 18. lokakuuta 2015

4YourHorse -tapahtuma ja muut vieraat paikat

Ensi tiistaina on jännittävät paikat edessä. Sekä hevosille, että ratsastajille. Ja tietysti myös meille, jotka demoa pidämme.  Tai oikeammin sanottuna: nautimme tehdyn työn tuloksista.

Alkuun hieman taustaa siihen, miksi ylipäätään tällainen tapahtuma voisi olla hyödyllinen meille kaikille osallistujille.

Kouluttajan ja valmentajan roolit yhtyvät tällaiseen tapahtumaan valmistautumisessa ehkä kaikein konkreettisimmin. Yhtä aikaa on kaksi oppijaa (tai oikeastaan kolme---neljä, kun otan itseni ja Jaanan mukaan lukuun), jotka harjoittelevat johdonmukaisesti yhtä tai kahta käytöstä muutaman viikon ajan. Ratsastaja tietää, mikä on tavoite ja hevoselle on tarkoituksenmukaista kouluttaa paloja tarvittavasta käytöksestä/liikkeestä.

Tämä tiistainen tapahtuma on luonnollisesti hevosen ja ratsatajan kannalta helpompi siinä mielessä, että tarkoituksena ei ole esittää useamman liikkeen sarjaa, eikä kaiken käytöksen ole tarvetta olla ärsykekontrollissa. Saattaa olla, että 4YourHorse- tapahtumassa nähdään myös puhdasta sieppaamista!

Se, mistä kaikki alkoi, oli ajatus liikkeestä/liikkeistä, jotka voivat hyödyttää esiintyviä hevosia ratsastajineen/kuskeineen myös jatkossa, joten mitenkään summamutikassa heitä ei valittu. Myös hevosten aiempi kokemus- ja oppimishistoria otettiin huomioon.
Olemme tavanneet ratsukoita noin 4-5 kertaa reilun kuukauden aikana ja loppu harjoittelu onkin ollut ratsastajien käsissä.

Jokainen treenikerta ei taatusti ole mennyt putkeen, joka luonnollisesti johtuu siitä, että sekä hevonen, että ratsastaja ovat opetelleet uusia apuja ja osittain uusia tapoja oppia. Parasta harjoittelussa on ollut se kehitys, joka on ollut havaittavissa jokaisessa meissä. Oli sen nimi sitten luottamus tai varmuus.

Tällä viikolla on tehty viimeistelytreenit, joiden tarkoituksena on ollut ainoastaan luoda varmuutta jokaiseen meistä siihen, että jos jotain yllättävää tapahtuu, se on kaiken harjoittelun ulkopuolella. Siihen ei voitu tai osattu varautua.

Tällä hetkellä luotan jokaiseen ratsastajaan ja hevoseen niin varmasti, kuin mahdollista. Heistä jokainen tekee parhaansa. Suurin huolenaiheeni liittyy asuvalintaan...
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti