perjantai 7. kesäkuuta 2013

Tallinvintin myytinmurtajat osa 1. "Sen pitää totella"

Tietysti sen pitää totella, noudattaa sille ennalta opetettua merkkiä, jonka tottelemisen se kokee kannattavaksi. Siinä vaiheessa kun hevonen kokee (ja tämä on siis hevosen toiminnallaan ilmaisema mielipide, ei ihmisen mielipide) jonkin toiminnan tai käytöksen kannattavaksi, se yleistyy. Jos hevonen ei siis tottele, ihmisen haluama asia ei yleisty riittävässä määrin. Voidaanko silloin olettaa, että asian tekeminen (lue: totteleminen) on sille kannattavaa? Jos ei voida, kannattaisiko siitä tehdä sellaista?


1 kommentti:

  1. Jos hevonen ei tottele syynä voi olla joko se ettei hevonen koe pyydetyn asian tekemistä kannattavaksi, se ei ymmärrä mitä siltä pyydetään tai sen pakoreaktio on käynnistynyt ja sen aivojen limbinen järjestelmä on aktivoitunut ja syrjäyttänyt ne aivojen osat joissa oppiminen ja opittujen asioiden tekeminen tapahtuu.

    Jos kysymys oli siitä että kannattaako asioiden tekeminen tehdä hevoselle kannattavaksi vastaus on kyllä mutta se että hevonen ei tottele voi johtua myös muista asioista ja silloin ne asiat pitää korjata.

    VastaaPoista