torstai 6. kesäkuuta 2013

Kohti tasapainoa –projekti


Hevostenkouluttaja Minna Lindströmin ja eläinten käytösneuvoja Jaana Pohjolan käynnistämä projekti tarjoaa vielä muutamalle ratsukolle/valjakolle mahdollisuuden osallistua projektiin, jonka tarkoituksena on tutkia ja selvittää harraste- ja kilpahevosten tasapaino-ongelmia ja pyrkiä erilaisten harjoitteiden kautta saavuttaa parempi tasapaino, jonka seurauksena mm. hevosen hyvinvointi lisääntyy, loukkaantumisriski pienenee ja ratsastettavuus paranee.

Onko hevosesi vaikea seistä paikoillaan, esim. selkäännoustessa?
Onko hevosesi etupainoinen ja/tai vastustaako se ohjastuntumaa?
Liikkuuko hevosesi epäsymmetrisesti tai epäpuhtaasti eri askellajeissa?
Onko hevosesi haluton taipumaan jompaankumpaan suuntaan?
Kiirehtiikö hevosesi siirtymisissä askellajin sisällä tai askellajia vaihtaessa?

Hevosen tulee olla terveeksi todettu ja vähintään hevoshierojan, mieluiten eläinfysioterapeutin tutkima. Tämän lisäksi projektiin osallistuminen edellyttää hevoselle sopivia varusteita ja sitä, että ratsastajan/ohjastajan käyttämät avut ja välineet ovat hevoselle entuudestaan tuttuja, sekä käytössä on hyväpohjainen kenttä tai maneesi. Otamme projektiin mukaan kaikenikäisiä ja –tasoisia hevosia.

Tasapainoharjoittelu parantaa hevosen tasapainoa kokonaisvaltaisesti, lisää liikkuvuutta ja parantaa kokoamiskykyä. Kaikki harjoittelu perustuu hevosen omaehtoiseen työskentelyyn ja mitään erikoisia apuja tai apuvälineitä ei tarvita.

Miltä tuntuukaan istua tasapainoisen, rennon hevosen selässä, jossa ratsastajakin voi keskittyä omaan istuntaansa! Annetaan hevosille mahdollisuus löytää itse oma tasapainonsa – ilman apupyöriä.

Lisätietoja:


Jaana Pohjola jaanapohjola@gmail.com
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti