tiistai 25. joulukuuta 2012

Joulurauhaa, myös hevoselle

Joulun aikaan ihmiset hiljentyvät ja rauhoittuvat. Toivotamme toinen toisillemme Joulurauhaa, mutta tarkoitammeko sitä todella? Ennen vanhaan eläimiä kunnioitettiin myös erityisesti jouluna ja siitä jäänteenä koristellaan hevostalleja havuilla, viedään hevosille nimikoituja pipareita ja käydään perinteisellä jouluratsastuksella. Rekiajeluista puhumattakaan.
Jos voisimme sisäistää rauhan ja rentouden merkityksen ja vielä omaisimme halua soveltaa sitä ihan jokapäiväiseen elämäämme, moni asia oli paljon helpompaa.

Tällä hetkellä on meille ihmisille tarjolla erilaisia retriittejä ja henkisiä valmennuksia. Tämän päivän kiireinen ihminen varmasti hyötyy meditaatiosta tai rentouttavasta kokemuksesta muutoinkin.
Eikö hevonen, joka on palvellut ihmistä jo pitkään ja suurella todennäköisyydellä vasten tahtoaan, ansaitsisi myös pienen palan tätä ajan hetkeen kuuluvaa rauhoittumista?

Kenties seuraavan kerran hevosesi luokse mennessäsi voisit pysähtyä hetkeksi kuuntelemaan ja tunnustelemaan, mitä hevosesi kaipaa eniten ja onko se innostuksen sijaan stressaantunut tai kuumeneeko maastolenkillä sinun kiusaksesi vai on kyse jostain ihan muusta? Vaikkapa siitä, että se on oppinut, että ihmisen kanssa työskentely ei ole rentouttavaa ja rauhoittavaa. Haluaisitko sinä elää sellaisessa suhteessa?
Hyvää ja Rauhallista Joulua! Halatkaa hevosianne ja antakaa niiden olla hevosia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti