sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Hevosen työsopimus

Kavioliittoa solmittaessa syntyy kasapäin erilaisia velvollisuuksia, vastuita, sekä oikeuksia. Ihmisellä toivottavasti on tiedossaan, mihin kaikkeen hän hevosta hankkiessaan sitoutuu, mutta tietääkö hevonen?

Olen tässä laatinut luonnoksen hevosen työsopimusta koskien, jota se kavionjäljellään sitoutuu noudattamaan. Olkaa hyvät.
ps. tätä sopimusta saa mieluusti käyttää ja jakaa. Mainitkaa silti mieluusti lähde.                                                         Hevosen työsopimus

Tämä sopimus on solmittu hevosen __________________ (myöhemmin Hevonen) ja sen omistajan _______________ (myöhemmin Omistaja) välillä.

Tällä sopimuksella Omistaja sitoutuu huolehtimaan hevosestaan, kuin omasta lapsestaan.

1. Huolehtiminen pitää sisällään Hevosen ylläpitokustannukset (mm. talli- tai pihattopaikka, päivittäinen ruokailun 4x päivässä, kavionhuollon, säännöllisen loishäädön, tarvittavat lisävitamiinit)
2. Päivittäisen puhtaanapidon (harjaaminen, loimittaminen, letittäminen jne.,
sekä
3. Hevosen lajityypillisten tarpeiden täyttäminen (päivittäinen ulkoilu muiden lajitovereiden parissa, hyväpohjaisella alueella, mahdollisuuden koskettaa lajitoveria, tai vähintään näköyhteyden lajitoveriin.
4. Omistaja huolehtii Hevoselle sopivista puhtaista ja ehjistä varusteista.


Tällä sopimuksella Hevonen sitoutuu tottelemaan Omistajaa kaikissa tilanteissa, myös niissä, joihin Hevonen joutuu yllättäen.

1. Hevonen sitoutuu myös olemaan liiaksi pelkäämättä, jotta Omistaja ei joudu itse pelästymään tai turhautumaan Hevosen huonon käytöksen vuoksi.
2. Hevonen sitoutuu syömään mahdollisimman vähän, jotta se olisi aina ja kaikkialla taloudellinen ja sopivassa lihaskunnossa.
3. Hevonen sitoutuu olemaan aina kiltti, eivätkö minkäänlaiset tunteenilmaisut ole sille sallittuja. (Poikkeuksena voidaan pitää hörähtelyä tai hirnahtelua, jos ne osoitetaan Omistajalle!!!)
4. Hevonen sitoutuu pysymään terveenä, sekä viimeisesen asti sen tulee välttää kaikenlaista stressaantumista, koska se saattaisi aiheuttaa Omistajalle stressiä.
5. Mikäli omistaja niin haluaa, Hevosen on oltava (väliaikaisesti) valmis luopumaan omista tarpeistaan, etenkin, jos niiden täyttäminen on Omistajalle liian kallista, aikaavievää tai stressaavaa.
6. Hevonen sitoutuu suhtautumaan kaikenlaisiin hoitotoimenpiteisiin rauhallisesti ja kärsivällisesti, kuten eläinlääkintä, vuolu ja kengitys.
7. Hevonen sitoutuu matkustamaan millä tahansa kuljetusvälineellä, sekä tarvittaessa suostuu Omistajan Avustajineen avustamaan lastauksessa, mikäli hevonen on rikkonut sopimuksen kohtia 1-3.
8. Hevonen sitoutuu liikkumaan jokapäiväisessä liikuttamisessa aina tahdissa ja tasapainossa, pehmeästi niskastaan myödäten, riippumatta Hevosen sen hetkisestä mielentilasta (katso kohta 3!)
9. Hevonen sitoutuu käyttäytymään vieraissa paikoissa kuten kotona, eivätkä minkäänlaiset jännitystilat tms ole sallittuja etenkään, jos Omistajaa jännittää. (esim. kilpailutilanteet)
10. Hevonen sitoutuu olemaan käytettävissä 365/24/7, eli toisin sanoen AINA, kun omistaja niin haluaa. Hevosella EI OLE oikeutta vapaapäiviin, ylityövapaisiin tai muihinkaan lomiin.

Tätä sopimusta on tehty kaksi kappaletta, yksi kummallekin sopijapuolelle. Sopimuksen irtisanomisaika on Omistajan puolesta 2 minuuttia ja Hevosella ei ole oikeutta sopimuksen irtisanomiseen._________________________ __/__ ____
paikka                                         aika


Allekirjoitukset:_______________________________
Omistaja
__________________________________________________________________________
HevonenEi kommentteja:

Lähetä kommentti